matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania, prosze o pomoc.
uczeń:
1. 0,5*
3
√
x
2
−2,5*
3
√
x
+3=0 2. 2
√
x
−7
4
√
x
+6=0
20 lis 16:52
uczeń:
w pierwszym wiem że t=
3
√
x
ale nie wychodzi mi to później..
20 lis 16:59