??
monia7625: czy punkt P należy do paraboli y=4x2 ?
a) P=(−14,1)
b) P=(4,32)
c) P=(12,1)
d) P=(−2,16)
20 lis 00:18
Piotr:
podstaw i sprawdz
20 lis 00:19
Eta:
| | 1 | | 1 | |
a) P(x, y) P(− |
| , 1) , to za x= − |
| podstawiasz do równania paraboli |
| | 4 | | 4 | |
jeżeli otrzymasz y=1 to P∊do paraboli
| | 1 | | 1 | | 1 | |
a) y= 4*(− |
| )2= 4* |
| = |
| ≠1 wniosek P∉ do tej paraboli |
| | 4 | | 16 | | 4 | |
b) y= 4* 4
2=..........
c) y=...........
d) 4*(−2)
2= 4*4= 16 wniosek : ........
20 lis 00:23
Eta:
@
Piotra sorry , ale możesz nie przeszkadzać
20 lis 00:25
Piotr:
ja przeszkadzam ? a to niby czemu ?
20 lis 00:30
monia7625: dziękuję Eta
20 lis 00:31
Eta:
Ok

to w takim razie .... zostawiam pomoc Tobie
20 lis 00:31
Piotr:
nie ogladam wszystkich tematow i postow. chyba chodzi o to, ze juz pomagalas w innym temacie
tej samej osobie.
Tu juz chyba nie ma co wiecej pomagac

pieknie rozpisalas i wszystko wiadomo
20 lis 00:33
monia7625: napisałam ten W w tamtym zad
20 lis 00:33