matura
Daga:
Jak narysować takie coś
x2+y2=0
20 lis 00:08
Daga:
pomyłka
x2−y2=0
(x−y)(x+y)=0
hmm
20 lis 00:11
Mila:
punkt (0,0)
20 lis 00:12
Mila:

(x−y)(x+y)=0 ⇔
x=y lub y=−x suma prostych
20 lis 00:13
Piotr:
punkt (0,0)
okrag o srodku (0,0) i promieniu r = 0
20 lis 00:13
Daga:
Dziękuję Mila. Właśnie przygotowuję się do matury i tego nie za bardzo rozumiem.
20 lis 00:15
Daga:
Ecie również dziękuję !
20 lis 00:16
Eta:
20 lis 00:16
Daga: Tylko chyba eta mnie nie lubi bo usuwa posty
20 lis 00:16
Eta:
Łap
20 lis 00:17
Daga:
Pomogą mi Panię z trygonometrią ? Matura już tuż tuż a ja ni w ząb nie umiem tej trygonometrii
20 lis 00:19
Daga:
xy≤4 jak to narysować ?
20 lis 00:22
Daga:
Eta ?
20 lis 00:33
Eta:
Umiesz rysować hiperbolę?
20 lis 00:34
Daga:
umiem
y≤{4}{x}
x≠0
20 lis 01:04
Gray: To dla x>0.
20 lis 06:58
Mila:

x*y≤4 , x>0
lub
x<0
20 lis 14:56
Daga:
A mogę prosić o drobne wyjasninie ?
20 lis 15:28
razor:

xy ≤ 4
dzielić nierówność można tylko przez liczby (zmienne) jeśli znamy ich znak
xy ≤ 4
dla
x > 0 dzielimy przez x
dla
x < 0 dzielimy przez x i zmieniamy znak nierówności
sumę przedziałów masz u Mili
20 lis 15:52
Daga:
bo ogólnie te linie wychodziłby bo za te hiperbole a ta część pomiędzy jest ich rozwiązaniem ?
część wspólna.
20 lis 15:53
razor: tak
20 lis 16:01
Mila:
Dla x≥0 wszystko pod prawą gałęzią hiperboli,
dla x<0 wszystko nad lewą gałęzią hiperboli.
20 lis 16:05
Daga:
Chyba rozumiem, dziękuję.
20 lis 16:09
daras: spokojnie
Daga do matury jeszcze pół roku, relax
20 lis 16:24