x2−1 | x2−2x+1 | ||
: | = | ||
x2+x | x2+1 |
(x−1)(x+1) | x2+1 | |||
= | * | = | ||
x(x+1) | (x−1)2 |
x−1 | x2+1 | |||
= | * | = | ||
x | (x−1)2 |
1 | x2+1 | x2+1 | ||||
= | * | = | ||||
x | x−1 | x2−x |
x | x2+x | ||
: | |||
6−x | x2−36 |
x | x2−36 | ||
* | = | ||
6−x | x2+x |
x | (x+6)(x−6) | |||
= | * | = | ||
6−x | x(x+1) |
1 | (x+6)(x−6) | |||
= | * | = | ||
6−x | x+1 |
1 | (x+6)(x−6) | |||
= | * | = | ||
−(x+6) | x+1 |
x−6 | ||
=− | ||
x+1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |