matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
romb
betty:
bok rombu ma długość 13, a jedna z przekątnych 14. Druga przekątna ma długość (POMÓŻCIE PROSZĘ) w odpowiedziach a) 3
√
40
b) 6
√
40
c) 2
√
30
d) 4
√
30
19 lis 20:27
Eta:
e
2
+f
2
=4a
2
⇒ f
2
= 4a
2
−e
2
= 4*13
2
−14
2
=..... ⇒ f=.... odp: d)
19 lis 20:34