Działanie z logarytmami
James0n: Mógłby ktoś sprawdzić jakie jest wynik?
log95*log481*log√38*log2527
Wychodzi mi:
log95*log2527 = 13
log√38*log481 = 12
Czyli ostateczny wynik wychodzi mi 4, ale niestety nie mam odpowiedzi i jestem pewien co do
jego prawidłowości.
19 lis 18:35
James0n: I nie jestem pewien* :s
19 lis 18:41
Saizou :
| | 1 | | 1 | 1 | |
log95=log325= |
| log35= |
|
| |
| | 2 | | 2 | log53 | |
| | 4 | | 1 | |
log481=log2234= |
| log23=2log23=2* |
| |
| | 2 | | log32 | |
| | 3 | |
log√38=log31/223= |
| log32=6log32 |
| | | |
| | 3 | |
log2527=log5233= |
| log53 |
| | 2 | |
=========================*
log
95*log
481*log
√38*log
2527=9
19 lis 18:48
J :
| | 9 | |
...ja mam wynik: |
| ... może ktoś sprawdzi ... |
| | 4 | |
19 lis 18:51
James0n: Poprawnym wynikiem jest 12.5, ale dalej nie wiem jak do tego dojść
19 lis 19:23
19 lis 19:30
James0n: Ehh.. kolega wysłał mi wynik do złego zadania. Po głębszej analizie twojego rozwiązania wiem
już jak to zrobić

Dzięki
19 lis 20:02