matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
menia:
Wskaż równanie prostej równoległej do prostej o równaniu y=2x−7.
1
1
y=−2x+7 y= −
x+5 y=
x+2 y=2x−1 prosze o rozwiazanie z wyjasnienem
2
2
16 lis 18:52
marzena:
y=2x−1 ponieważ dwie proste są wzgledem siebie równoległe jeżeli maja takie same współczynniki kierunkowe w tym przypadku (2x)
16 lis 21:26