matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znajdz pierwiastki
as:
znajdz wszystkie pierwiastki równań x
4
−1=0
19 lis 18:27
as:
chodzi o liczby zespolone
19 lis 18:27
J :
⇔ (x
2
+ 1)(x
2
− 1) = (x + i)(x − i)(x+1)(x−1) = 0
19 lis 18:29