matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
aa
Hugo:
przedstaw w postaci tryg. 1 z = 1 z = |z|(sina i + cosa) |z|=1 sin a = 0/1= 0 cos a = 1/1 = 1 obydwa dodatnie wiec I ćwiartka sin a =0 −> a = 0/pi cos a =1 −> a = 0/pi z = 1(sin0 i + cos 0) = sin0 i + cos 0 dobrze?
19 lis 17:17