zz
Hugo: Oblicz zespoloną
|z|i + Re z + Im z=2i
z = x+yi
|x+yi|i + x + y = 2i
xi+yi
2 + x + y = 2i v −xi−yi
2 + x + y = 2i
xi−y + x + y = 2i v −xi + y + x + y = 2i
xi + x = 2i v −xi +2 y + x = 2i
x=2 v −x=2
x=0 v 2y+x = 0
x=2 v x=−2
x=0 v y=−0,5
ale to jest z odp złe

prosze o pomoc
19 lis 15:41
J :
..3 linijka ...Ix+yiI = √x2 + y2
19 lis 15:48
Hugo: a ja jako wartosc względna −,− .. dzieki !
19 lis 16:06
Hugo: |x+yi|i + x + y = 2i
√x2 + y2 i +x + y =2i
x+y = 0 i √x2 + y2 =2
x=−y i x2 + y2 =4
y2 + y2 = 4
y2=2
y = √2 v y = −√2
z= (−√2 + √2) v z= (√2 − √2)
19 lis 16:18