matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykorzystanie SIGMY
Sandra:
Proszę o rozwiązanie, a jeszcze lepiej o szczegółowe wytłumaczenie x
1
x
2
... x
3
6
x
i
∼P(λ=ϱ)
3
6
a) P ( ∑ x
1
< 306 )
i
=
1
3
6
b) P ( 306 < ∑ <320 )
i
=
1
3
6
c) P ( ∑ x
i
> 340 )
i
=
1
19 lis 15:40