matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uklad rownan
jan:
Potrzebne na juz
rozwiaz układ równań 5a−4b=7 3a+7(a−b)=2
19 lis 14:55
mila.:
5a−4b=7/* (−2) 10a−7b=2 −10a+8b=−14 10a−7b=2 −−−−−−−−−−−−−−−−−−−− b=−12 5a−4(−12)=7 5a+48=7 5a=−41/:5 a=−8,2
19 lis 15:20