matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oo
mietek:
HEJ
prosze o pomoc.. Zad. Rozwiąż równania: a. x /x−2 = x+2/ x−3 b. −3x2+2x+1=0
19 lis 14:54
Hajtowy:
b) −3x
2
+2x+1=0 a+b+c=0 x
1
=1
c
x
1
=
a
19 lis 14:55
Hajtowy:
a) 1) dziedzina Później na 1 str i wspólny mianownik albo mnożenie na krzyż i na 1 str
19 lis 14:59