matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oo
mietek:
Zad. Zapisz wyrażenie w najprostszej postaci (4a)² • (a: b)ˉ² : (½b)ˉ4
19 lis 14:37
J :
b
1
16a
2
b
6
=16a
2
*(
)
2
*(
b)
4
=
= b
6
a
2
a
2
*16
19 lis 14:42