matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wskaz
Paweł:
Wskaż liczbę przeciwną do odwrotności liczby a = 4,2 – 11/3 • 3/5
19 lis 14:18
J :
42
11
20
a =
−
=
= 2 , zatem: − a = − 2
10
5
10
19 lis 14:20
J :
1
1
1
1
... do odwrotności .. czyli : a = 2 ,
=
i −
= −
...
a
2
a
2
19 lis 14:29
paweł:
dzieki
19 lis 14:34