matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
gt:
x
2
+2|x|+1=0
19 lis 12:50
J :
x
2
+ 2x + 1 = 0 i x ≥ 0 lub x
2
−2x + 1 = 0 i x < 0 .. i rozwiązuj...
19 lis 12:51
gt:
dzięki
19 lis 12:55
razor:
(|x|+1)
2
= 0 |x|+1 = 0 |x| = −1 równanie sprzeczne
19 lis 13:17