matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Czy prawdziwe jest zdanie:
Lila:
Czy prawdziwe jest zdanie: "Jeśli dany ciąg nieskończony (a
n
) ( o wyrazach niezerowych), dla którego lim a
n
= 0, to lim
1
a
n
= +
∞
lub lim
1
a
n
= −
∞
" ? Odpowiedź uzasadnij. n→
∞
n→
∞
n→
∞
19 lis 11:38