matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asymptoty
Kacper:
jak mam obliczyć asymptoty y=x
2
/lnx
19 lis 00:43
hiphop:
Nie da się obliczyć asymptot.
19 lis 01:06
Janek191:
x
2
y =
; x > 0 i x ≠ 1
ln x
Asymptota pionowa ma równanie : x = 1 bo
x
2
lim
= −
∞
ln x
x → 1
−
oraz
x
2
lim
= +
∞
ln x
x → 1
+
19 lis 06:06