| 15 | ||
Zad 1. Funkcja g określona jest wzorem g(x)= | . Jeżeli liczba dodatnia a jest trzy razy | |
| x |
| 5 | ||
f(x)= | , to suma odległości tego punktu od obu osi układu współrzędnych jest równa: | |
| x |
| a+5 | ||
C | ||
| a |
| a2 | ||
D | ||
| a |
| 15 | ||
g(x) = | ; x ≠ 0 | |
| x |
| 15 | 5 | |||
g(a) = g( 3b) = | = | |||
| 3b | b |
| 15 | 5 | |||
g(b) = | = 3* | = 3 g(a) | ||
| b | b |
| 5 | ||
f(x) = | ; x ≠ 0 | |
| x |
| 5 | ||
b = f(a) = | ||
| a |
| 5 | a + 5 | |||
d = a + b = a + | = | |||
| a | a |