matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Monika :
3/8 ligowej drużyny piłkarskiej to cudzoziemcy. Jaką część tego zespołu stanowią zawodnicy krajowi ? A. 57,5 % B.60% C.62,5% D.67,5%
18 lis 21:17
Janek191:
3
5
1 −
=
= 5 : 8 = 0,625 = 62,5 %
8
8
Odp. C ======
19 lis 07:24