matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak zrobić te 2 podpunkty?
Jayna:
a) Czy punkty A=(2,12), B=(−7,−1) i C=(−10,−5) leżą na jednej prostej? b) Dla jakiej wartości t punkty A=(2,−1), B=(−3,4) i C+(t, 3t+2) są współliniowe?
16 lis 18:07