matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz ekstremum
natalia:
Funkcja f(x)=(a−3)x²−x+1/4 ma ekstremum dla: A.a<4 B.a∈R C.a=3 D.a≠3
18 lis 18:55
Tadeusz:
1
1
x
w
=
=
i wszystko jasne −
2a−6
2(a−3)
18 lis 19:02
natalia:
Dla mnie nie.. Czemu tak?
18 lis 19:02