matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
macierze
Elipsa:
Znajdź x,y które spełniają równanie 2 [ x+2 y+3]= [3 6 ]
t
[ 3 0 ] [ y z] [2x+4 2y+6]=[3 y] [6 0 ] [ 6 z] z=0
1
2x+4=3 → x=−
2
2y+6=y →y=−6
18 lis 17:24
Elipsa:
helpe me
18 lis 17:53
Elipsa:
?
18 lis 18:11
Elipsa:
18 lis 18:44
Elipsa:
18 lis 19:56
Elipsa :
:(
18 lis 21:28
Elipsa :
smutno mi
18 lis 21:41