matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Olgaaa:
Oblicz sumę odwrotności liczb a=log
3
√
2
6 i b=log
3
√
3
6.
18 lis 17:12
J :
1
= log
6
2
1/3
+ log
6
3
1/3
= log
6
6
1/3
=
3
18 lis 17:15
Tadeusz:
czyli log
6
3
√
2
+log
6
3
√
3
=log
6
3
√
6
=...
18 lis 17:18
Olgaaa:
O, dziękuję bardzo
18 lis 17:18