matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Kataloni :
2x−|x+1|=5 Bardzo proszę o pomoc
18 lis 15:09
J :
⇔ Ix+1I = 2x − 5 .. teraz założenie: 2x − 5 ≥ 0 i dalej: x + 1 = 2x − 5 lub x + 1 = −2x + 5
18 lis 15:17
Kataloni :
okej, już rozumiem, dziękuję bardzo
18 lis 15:25