rachunki
f: (√2+ √3)4 gubię się w rachunkach i nie wiem w jakim momencie, pomoże ktoś?
18 lis 15:09
Mila:
=(√2)2+2*√2*√3+(√3)2=2+2√6+3=5+2√6
18 lis 15:33
f: wszystko okej, ale muszę ponieść do 4 potęgi nie do kwadratu
18 lis 15:36
Tadeusz:
=4+8√6+36+12√6+9
18 lis 15:40
f: coś się nie zgadza, powinno wyjść zę pierwistków z 6 jest 20..
18 lis 15:46
Tadeusz:
no a ile to jest 8

+20
18 lis 15:48
Mila:
To jeszcze raz do kwadratu.
(5+2√6)2=25+20√6+4*6=49+20√6
18 lis 15:48
Tadeusz:
8

+12

miało być
18 lis 15:49
f: ahh faktycznie, gapa ze mnie dzieki
18 lis 16:00