matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie trygononetryczne
pattrycja:
proszę o pomoc przy równaniu trygonometrycznym, zupełnie nie wiem jak się za nie zabrac...
sin3x
=1
cos6x
18 lis 14:56
Tadeusz:
Dziedzina a potem: sin3x=cos
2
3x−sin
2
3x sin3x=1−sin
2
3x−sin
2
3x 2sin
2
3x+sin3x−1=0 podstawienie założenie i licz−
18 lis 15:03