Hiperbola, liczby zespolone
52: Witam.
Mam pewne pytanie.
W
http://www.matematyka.pl/374265.htm b) w rozwiązaniu użytkownik tamtego forum dał odpowiedź...
| |z−(2+i)|−|z−(−2+i))|
|=2
Moje pytanie jest następujące:
Czy potrzebny jest ten moduł, który w zapisie zaznaczyłem na czerwono?
18 lis 13:44
52: wspomoże mnie ktoś ?
18 lis 19:04
52: ekhm...
18 lis 20:08
52: ;>?
18 lis 21:33
asdf: przyklad na liczbach:
| |−2| − |−3| | = | 2 − 3 | = | − 1 | = 1
|−2| − |−3| = 2 − 3 = − 1
18 lis 21:36
52: asdf no tak, ale wtopa...
Ale w sumie na zajęciach zrobiliśmy bez tego "dużego" modułu
Dzięki ... znowu
18 lis 21:44