matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomóżcie
Karo:
2*2
2
*2
3
*...*2
n
= 32
8−n
16 lis 17:47
pysiaaaaaaaaaa:
2*2
2
*2
3
*...*2
n
= 32
8−n
2
6+n
*x=32
8−n
x=32
8−n
: 2
6+n
x=(2
5
)
8−n
: 2
6+n
x=2
40−n
: 2
6+n
x=2
40−n−6−n
x=2
34−2n
czyli 2*2
2
*2
3
*2
34−2n
*2
n
= 32
8−n
16 lis 17:55