matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
quarhodron:
1
Mam problem z tym cos3x=
4
czy ja dobrze myśle czy jak:
1
arccos
4
x=
+2kπ
3
lub
π
1
arccos
4
2
x=−
+
+
kπ
6
3
3
18 lis 12:31
J :
1
3x = arccos
+ 2kπ lub ...
4
18 lis 12:54
quarhodron:
to mam dobrze czy nie ?
18 lis 13:00
J :
arccos(1/4)
2
.. nie zauważyłem ,że podzieliłeś ....x =
+
kπ lub x = − .....
3
3
... i zastrzezenie,że 3x ∊ [0,π]
18 lis 13:12