matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak rozwiązać?
polamanola2:
28x −
√
3
= 2
√
3
x + 38
17 lis 20:34
M:
10 wrz 11:21
Shen Li :
28x−2
√
3
x=38+
√
3
x(28−2
√
3
)=38+
√
3
38+
√
3
x=
28−2
√
3
(38+
√
3
)(28+2
√
3
)
x=
28
2
−(2
√
3
)
2
Wykonać działanie
10 wrz 14:45