matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy, wielomiany
polamanola2:
2x
5
= 32x
3
17 lis 20:33
M:
10 wrz 11:21
Shen Li :
2x
5
−32x
3
=0 2x
3
(x
2
−16)=0 2x
2
=0 lub x
2
−16=0 x=0 lub x=−4 lub x=4
10 wrz 14:28