matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stereometria
polamanola2:
Wyznacz pole 37−kąta foremnego o boku 12cm. Pomocy!
17 lis 19:08
M:
10 wrz 11:22
Shen Li :
n− ilośc boków =37 a− długośc boku =12
180
o
φ=
n
1
S− pole =
n*a
2
*ctgφ
4
10 wrz 14:41