b = 16
c = 12
a2 = b2 + c2 = 256 + 144 = 400
a = √400 = 20
oraz
PΔ = 0,5*16*12 = 96
PΔ = 0,5 a*h = 0,5*20*h = 10 h = 96 ⇒ h = 9,6
x2 = 122 − h2 = 144 − 92,16 = 51,84 ⇒ x = 7,2
y2 = 162 − h2 = 256 − 92,16 = 163,84 ⇒ y = 12,8
więc
PΔ ABD = 0,5 x*h = 0,5*7,2*9,6 = 34,56
| 34,56 | ||
U{PΔABD}{PΔ = | = 0,36 | |
| 96 |
b = 16
c = 12
a2 = b2 + c2 = 256 + 144 = 400
a = √400 = 20
oraz
PΔ = 0,5*16*12 = 96
PΔ = 0,5 a*h = 0,5*20*h = 10 h = 96 ⇒ h = 9,6
x2 = 122 − h2 = 144 − 92,16 = 51,84 ⇒ x = 7,2
y2 = 162 − h2 = 256 − 92,16 = 163,84 ⇒ y = 12,8
więc
PΔ ABD = 0,5 x*h = 0,5*7,2*9,6 = 34,56
| PΔABD | 34,56 | ||
= | = 0,36 | ||
| PΔ | 96 |