Bejbuś89: Gospodyni ma w domu ocet sześcioprocentowy. Chce zrobic ogórki konserwowe, lecz potrzebny
jej do tego ocet czteroprocentowy. Oblicz ile powinna wziąśc octu sześcioprocentowego i
ile wody, aby uzyskac 3 litry octu czteroprocentowego?
18 paź 15:19
kontrol: 6% 4 - 0 = 4
4%
0% 6 - 4 = 2
O ile pamiętam z chemii, robiło się to właśnie w taki sposób, czyli 2 litry wody oraz 4
litry octu sześcioprocentowego.
18 paź 22:16
kontrol: nieczytelne, pisze jeszcze raz:
6% 4 - 0 = 4
4%
0% 6 - 4 = 2
18 paź 22:17