matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby naturalne
nochybanie:
Porównaj liczby A=5
60
, B=
√
16 − 6
√
7
+
√
11 + 4
√
7
, C= 2
90
17 lis 15:34
Edwin:
A = 25
30
B =
√
9−6
√
7
+7
+
√
4+4
√
7
+7
= |3 −
√
7
| + |2 +
√
7
| = 3 −
√
7
+ 2 +
√
7
= 5 C = 8
30
A > C > B
17 lis 15:52
nochybanie:
dzieki ^^
17 lis 15:57