matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
naturalne
NATA:
Wiadomo, że : a=
3
√
8
√
5
+16
−
3
√
8
√
5
−16
2b=
√
3 +
√
5
*
√
3 −
√
5
1
1
c=
*
.
0,0(5)
6
Która z liczb a,b,c jest dzielnikiem pierwszym liczby a+b+c?
17 lis 15:27