matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
problem z ekstremum funkcji
Marta:
y=e
x
/x+1 Wyszła mi pochodna y'=e
x
*x/(x+1)
2
e
x
*x=0 przyrównałam do zera i nie wiem jak dalej wyznaczyć z tego miejsce zerowe, aby móc wyliczyć ekstremum. Pomocy!
17 lis 15:21