F wykładnicz
Polityk: ile liczb całkowitych należy do przedziału (a, b) jeżeli a=[(−9)10]0,1 zaś
b=6√993√99√99
17 lis 15:15
Polityk: Ponawiam
17 lis 17:22
J :
a = − 9
doprecyzuj b , czy to jestwszystko pod jednym pierwiastkiem ?
17 lis 17:27
Polityk: No właśnie podobno a=9
A b pierwszy pierwiastek 6 stopnia, drugi 3, a trzeci zwykły
17 lis 17:49
Polityk: Mógłby ktoś pomóc? To jest zadanie z kiełbasy, które nawet jest z tylu rozwiązane niestety nie
mam książki
17 lis 18:11
razor: a = (−9)10*0,1 = |−9| = 9
b = 991/6*991/3*991/2 = 991/6+1/3+1/2 = 991 = 99
do przedziału (9,99) należy 98−10+1 = 89 wyrazów
17 lis 18:21
Polityk: Dzięki
17 lis 20:26