kolos
kyrtap: Mila jesteś?
17 lis 15:02
Mila:
17 lis 15:13
kyrtap: miałem na kolokwium do policzenia arccossin(x) i chyba źle zrobiłem
17 lis 15:23
kyrtap:
17 lis 15:23
kyrtap: bo ja policzyłem że :
arccossin(x) = α
cosα = sin(x)
| | π | |
x = |
| a to jest chyba źle  |
| | 4 | |
17 lis 15:25
kyrtap: w ogóle jakoś bez sensu to rozwiązałem
17 lis 15:27
kyrtap: | | π | |
w sensie tam powinien być sin( |
| − x) = sinx |
| | 2 | |
17 lis 15:28
pigor: ..., ty policzyłeś x, a zgubiłeś α, które masz policzyć .
zrobiłeś błąd tu: cos α= sin(π2−α)= sinx ⇒ itd
17 lis 15:43
kyrtap: o kurde rzeczywiście ech tyle robiłem z tego rzeczy i źle zrobiłem
17 lis 15:46
kyrtap: szkoda .....
17 lis 15:48
Lukas:
Pokaż treść tego kolokwium ?
17 lis 15:53
Mila:

Jakie było polecenie do zadania? wykres?
17 lis 16:14
bezendu:
Ja również bym prosił o treść zadań , bo w następnym tygodniu mam kolokwium i chciałbym
sprawdzić swoją wiedzę
17 lis 16:17
kyrtap: nie po prostu miałem obliczyć arccossin(x)
17 lis 16:18
Mila:
Jak rozwiązałeś pozostałe zadania?
| | π | | π | | π | |
arccos(cos( |
| −x))= |
| −x dla ( |
| −x )∊<0,π> |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
17 lis 16:34
kyrtap: 3 zadania chyba dobrze i nie wiem czy ostatnie zrobiłem dobrze bo miałem wyliczyć asymptoty
17 lis 16:43
kyrtap: wyszło mi że ta funkcja nie ma asymptot i nie wiem czy to poprawnie rozwiązałem
17 lis 16:43
kyrtap: ogólnie było 5 zadań z czego wiem że z jednego mam 0 pkt (jeżeli chodzi o arcusy)
17 lis 16:45
Mila:

D:
x∊R\{1}
| | (x−1)*(x2+x+1) | |
f(x)= |
| |
| | |x−1| | |
f(x)=x
2+x+1 dla x>1
f(x)=−(x
2+x+1) dla x<1
Nie ma asymptot.
Liczyłeś granice?
17 lis 17:44
kyrtap: tak
17 lis 19:41
Mila:
To dobrze, nie martw się, będzie pozytywnie.
17 lis 20:00
kyrtap: mam taką nadzieję ale jednego nie zrobiłem
17 lis 22:54
bezendu:
Wstawisz treść zadań ?
17 lis 23:14
kyrtap: bezendu napisz na meila
17 lis 23:16
bezendu:
ok
17 lis 23:21