wskaż równanie prostej równoległej do prostej o równaniu
marlena: wskaż równanie prostej równoleglej do prostej o równaniu y=2x−7.
16 lis 17:01
Ergo: y=−2x−7
16 lis 17:03
peper: bzdura
żeby prosta była równoległa współczynnik a musi być taki sam więc y=2x + dowolne b
16 lis 17:10
Ergo: człowieku czy ty wiesz co to bzdura? "wskaz rownanie prostej rownoleglej" czy nie wskazalem
rownanie prostej rownoleglej?
16 lis 17:12
peper: proponuje Ci kolego narysować Twoją prostą y=−2x−7 i wówczas zobaczysz jak przepięknie jest ona
równoległa do y=2x−7
pozdrawiam serdecznie
16 lis 17:41
peper: jak moze byc równoległa skoro jedna jest rosnąca a druga malejąca
16 lis 17:42
marzena: peper ma racje

16 lis 22:48