17 lis 10:45
Gray: Jaka jest treść?
17 lis 10:47
Paweł Rolski: Oblicz pochodną − taka jest treść.
17 lis 10:48
Gray: (sinα)α = eln(sinα)α = eαln(sinα) i teraz
((sinα)α)' = (eαln(sinα))' = (sinα)α (αln(sinα))'=...
17 lis 10:51
Paweł Rolski: Dzieki wielkie!

A ósme jeszcze dałbyś rade? Bo nie jestem pewien.
17 lis 10:52
J :
oj, czy aby na pewno..?...
17 lis 10:53
J :
[(sinα)α]' = eαln(sinα)*[αln(sinα)]' = ...
17 lis 10:57
17 lis 10:59
Gray: Skoro potrafisz dokończyć zadanie 6., to nie widzę powodu, abyś miał problem z 8. W czym rzecz?
17 lis 11:00
J :
lub prościej: v' = α4(5lnα + 1) ..
17 lis 11:01
Gray: J, czy to z 10:53 było do mnie?
17 lis 11:01
J : Gray ... sprawdź jeszcze raz pochodną z zad.6 ...
17 lis 11:02
J :
..tak, bo nie zuważyłem,że już uprościłeś ...sorry ....
17 lis 11:03
Gray: J, jeżeli Twoja z 10:57 jest OK to moja też. Bo są równe
17 lis 11:03
J :
..nie zróciłem uwagi ...
17 lis 11:05
Gray: Wczesna pora, ale co tam:
17 lis 11:05
J :
wzajemnie ...na zdrowie...
17 lis 11:05