Mila - bardoz proszę o pomoc
Marcin: Mila, proszę o pomoc − już ostatni raz!
Mam takie zadanie : y=(1/2)arccos|2x| + pi/2
Baaaaaardzo proszę!
16 lis 22:12
Mila:
Co z tym masz zrobić?
16 lis 22:38
Kasia: Narysować "krzywa"
Mi wyszedł, że od pi/2 idzie taka parabola do −0,5 i 0,5.
Nie wiem czy dobrze
16 lis 22:41
Marcin: Kasia to ja jak coś, z siostrą dzielimy jeden komputer, a studiujemy ten sam kierunek
16 lis 22:42
Mila:
y=arccos(2x)
−1≤2x≤1 /:2
y=arccos(2x)→S
OY dla (x,y)∊wykresu takich, że x≥0⇒
y=arccos(|2x|)
cdn, abyście dobrze widzieli.
16 lis 22:59
Mila:
y=arccos(|2x|) →Skrócenie wykrsu 2 razy, miejsca zerowe zostają, to się nazywa
| | π | |
powinowactwo⇒y=(1/2)arccos(|2x|) →T[0; |
| ]⇒y=(1/2)arccos(|2x|)+pi/2 |
| | 2 | |
| | 3 | |
Pomocnicze linie :y= |
| π |
| | 4 | |
y=π
16 lis 23:09
Marcin: Dzięki Mila, jesteś najlepsza

!
16 lis 23:10