oblicz dla jakich argumentów obie funkcje przyjmują tę samą wartość
KaFka: Dane są funkcje kwadratowe f(x) = x2 +4x+3 oraz g(x)= −x2+9, określone w zbiorze R.
a) oblicz dla jakich argumentów obie funkcje przyjmują tę samą wartość. Ile ta wartość wynosi
?
b) rozwiąż graficznie neirównośći f(x) > g(x)
16 lis 16:45
BiebrzaFun :
a)x2 +4x+3 =−x2+9 rozw. to równanie, x (będą dwa) podstaw do f(x) lub g(x) i obliczysz
szukaną wartość
b)narysuj wykresy f(x) i g(x) i zaznacz na osi Ox te przedziały dla których f(x) leży powyżej
g(x)
16 lis 17:12
fadzz:

adadaasrδδδ1321132
1 paź 18:12