Wykaż (powołując się na odpowiednie własności logarytmów), że podane liczby są r
Eliza: Wykaż (powołując się na odpowiednie własności logarytmów), że podane liczby są równe
a) log125 oraz 3log5
b) log₅12 oraz 2log₅2 + log₅3
proszę o pomoc
16 lis 20:56
Eliza: ?
16 lis 21:03
Puszlord: a)log125=log53
3log5=log53 ,bo logXa=alogx
16 lis 21:05
Eliza: dzięki a 2 przykład to jak?
16 lis 21:07
Puszlord: b) log512
2log52+log53=log54+log53=log54*3=log512 ,bo logax+logay=logax*y
16 lis 21:08
Eliza: dziękuje
16 lis 21:12