matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz pochodną funckji.
a_1886:
Wyznacz pochodną funkcji: f(x) =
√
7
+
√
x
16 lis 19:49
J :
1
f'(x) =
2
√
x
16 lis 19:50
a_1886:
Jak to dokładnie wyglada? Bo
√
7
' = 0 a
√
x
' ?
16 lis 19:55