matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak szybko t rozwiązać?
qwerty:
√
5
x+3=x+11 co z tym pierwiastkiem?
16 lis 19:19
J :
11 − 3
x =
√
5
−1
16 lis 19:23
Eta:
√
5
*x−x= 8 ⇒ x(
√
5
−1)=8 /*(
√
5
+1) ⇒ 4x=8(
√
5
+1) ⇒ x=2(
√
5
+1)
16 lis 19:24
qwerty:
no jasne.. dzieki
16 lis 19:28