Pomoc z zadaniem z działu elemntow geometrii analitycznej
zuza: Punkty A(3,−1) i B(2,6) są kolejnymi wierzchołkami rombu ABCD. Punkt S(−1,3) jest środkiem
symetrii tego rombu.
a)Wyznacz wspolrzedne wierzcholkow C i D
b)Napisz rownania kierunkowe prostych, w ktorych zawieraja sie przekatne rombu
c)Oblicz obwod i pole tego rombu
d)Oblicz odleglosc punktu S od boku rombu
Dział elementy geometrii analitycznej
16 lis 19:07
zuza: Pomoc z zadaniem z działu elemntow geometrii analitycznej zuza: Punkty A(3,−1) i B(2,6) są
kolejnymi wierzchołkami rombu ABCD. Punkt S(−1,3) jest środkiem symetrii tego rombu. a)Wyznacz
wspolrzedne wierzcholkow C i D b)Napisz rownania kierunkowe prostych, w ktorych zawieraja sie
przekatne rombu c)Oblicz obwod i pole tego rombu d)Oblicz odleglosc punktu S od boku rombu
Dział elementy geometrii analitycznej
16 lis 19:14
Janek191:
a)S jest środkiem odcinka AC i środkiem odcinka BD
b) pr AC i pr BD
c) L = 4*I AB I =
P = 0,5 * IAC I* I BD I =
16 lis 19:18