rozwiąż równanie 1. (x−3)(x+2)=(x+4)(2−x)−14 2. (2−3x)^2+(3+x)(x−1)=1+x
łobuziara: POMOCY RÓWNANIE

! (rozwiąż równanie)
1. (x−3)(x+2)=(x+4)(2−x)−14
2. (2−3x)
2+(3+x)(x−1)=1+x
16 lis 18:41
16 lis 18:42
łobuziara: leniuszek dalej nie ogarnai
16 lis 18:44
Eta:
No to ma wielki problem

Może Św. Mikołaj .... pomoże?
16 lis 18:45
łobuziara: to już nie te lata

dziecku do szkoły potrzeba
16 lis 18:46
J :
a dziecko co robi..? , gra na komputerze ...?
16 lis 18:47
łobuziara: na dziś limit minoł teraz siedzi z historią
16 lis 18:48
J :
... Ty przysiądź nad j.polskim...
16 lis 18:51
Eta:
16 lis 18:51
łobuziara: ktoś nad kulturą musi porpacować

ale na to juz lekarstwa nie ma
16 lis 18:52
łobuziara: hmmm a nie
(x−3)(x+2)=(x+3)(2−x)−14
x
2+2x−3x−6=−2x−x
2+6−3x−14
x
2−x−6=−x
2−x−8
2x
2=2
x=1
16 lis 19:05
Janek191:
Masz to już rozwiązane
16 lis 19:07
łobuziara: tzn nie ogarniam czy dobrze mam i które wkoncu jest dobre
16 lis 19:09
Janek191:
Patrz u mnie o 18.57
16 lis 19:10