Funkcja kwadratowa
Konrad_2lo: 1. Rozwiąż nierówność x2−4x+|x−1|+3<=0
2. Dla jakich wartości parametru m równanie x4+(m+2)*x2+m+5=0 ma cztery różne rozwiązania?
3. Dla jakich wartości parametru m równanie x*|x−1|=m+1 ma dokładnie jedno rozwiązanie ujemne?
4. Dla jakich wartości parametru K kwadrt różnicy pierwiastków równania x2−2x+K=0 jest równy
16?
5. Dla jakich wartości parametru m równanie x2−(m+1)*x+2m−1=0 ma dwa różne pierwiastki
należące do pzedziału (−1;5)?
6. Dla jakich wartości parametru m rozwiązaniem nierówności (m2+4m−5)*x2−2(m−1)*x+2>=0
jest zbiór liczb rzeczywistych.
16 lis 18:38
Radek: x2−4x+|x−1|+3<=0
|x−1|≤−x2+4x−3
Rozpatrujesz dwa przypadki
x−1≤−x2+4x−3 i x−1≥x2−4x+3
x2+2−3x≤0 i −x2+5x−4≥0
itd.
x∊<1,2>
16 lis 18:43
Kasia: Proszę o pomoc
dla jakich wartości parametru m równanie x2 − (m+1)|x| + 1 =0 ma cztery różne rozwiązania?
17 lis 19:15